-3.2 C
Skopje
22.1.2022 - 0:48

Ознака: јаглеродна неутралност

ЕУ без Полска се договори за климатска неутралност до 2050 година

Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел, во текот на ноќта објави дека постигнат е договор за јаглеродна неутралност до 2050 година, но без Полска...