2.8 C
Skopje
27.10.2021 - 11:51

Ознака: јавни

Компаниите ја губат довербата во системот за јавни набавки

Двете најчести причини поради кои фирмите ретко или никогаш не се обраќаат до Државната комисија за жалби по јавни набавки се недовербата и висината...

Пишман-аџија политиките товар на јавните финансии и на граѓаните

Постојат низа примери во кои секоја од властите од осамостојувањето, поради свои мотиви и побуди, укинува или поништува актуелни законски или подзаконски решенија, донесувајќи...

Уметноста припаѓа во јавните галерии, а не во приватни трезори

Се сеќавам, на 18 години, се чувствував како издрогирана во собата на Ротко во „Тејт модерн“... Не можам да купам ниту едно уметничко дело...

Машински се чистат јавните површини во Карпош

Општината Карпош започна со машинско темелно чистење на јавните површини, а целта е заштита на животната средина. Чистењето со новите машини започна од трговскиот...

Mакедонските компании сметаат дека има корупција во јавните набавки

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена во однос на првото полугодие. Гледано на годишно ниво, во дури 32...

Потребен еднаков пристап до јавните услуги за сите граѓани

Центарот за развој на Скопскиот плански регион почнува со реализација на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој ќе се реализира со финансиска...

Меѓупартиските пресметки јавни, договорите – тајни

По низа крајно спротивставени изјави на лидерите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ, се наметнува дилема дали навистина недостига дијалогот, пред сѐ, за највисоките национални...