Ознака: јавни собири

Во Хрватска трет ден нема нови случаи, се укинува забраната за...

Трет ден по ред во Хрватска не е потврден ниту еден нов случај на коронавирус. Со ова вкупниот број на случаи останува 2.244. До сега...

Забраната за јавни собири можно е да продолжи уште една недела

Министерот за здравство Венко Филипче од Владата ќе побара забраната за одржување јавни собири како превенција од коронавирус да се продолжи за уште една...

Владата препорача откажување на сите поголеми јавни собири до 6 март

Во насока на натамошна превенција од коронавирусот, Владата го прифати предлогот на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи...

Филипче предлага седум дена да се забранат сите јавни собири

Министерот за здравство, Венко Филипче дал предлог Владата да ги ограничи масовните јавни собири како превенција на вирусот во пресрет на карневалите во Струмица...