12.8 C
Skopje
19.9.2021 - 7:36

Ознака: јавни набавки

Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од ковид-19

За итни набавки за заштита од коронавирусот, во првите шест месеци од кризата, биле потрошени 6,7 милиони евра, покажува извештајот од истражувањето на Центарот...

„Најниската цена“ и натаму е најголем проблем за фирмите при јавните...

Најниската цена и натаму е проблем број еден за фирмите, а 48 отсто од нив сметаат дека има корупција во јавните набавки, покажува Извештајот...

Бизнис – инфо

Секој четврти тендер во државните институции е поништен Најниската цена и електронската аукција се најбитни на државните тендери, иако се применува новиот закон за јавни...

Анализа на ЦКГ: Град Скопје троши за јавни набавки колку 46...

Општините и градот Скопје за јавни набавки потрошиле 97 милиони евра склучувајќи 3.898 договори со 1.331 фирма. По две години намалување, вредноста на јавните...

Со закон ќе се уредуваат договорите за јавни набавки во областа...

За првпат со закон ќе се уредуваат договорите за јавни набавки во областа на одбраната и безбедноста, кои се однесуваат на набавка на воена...

Јавните набавки сѐ уште се контаминирани од корупцијата

Во Македонија минатата година вредноста на склучените договори преку јавните набавки изнесувала 38,2 милијарди денари, што е 6,2 отсто од бруто-домашниот производ (БДП) Како да...

Општина Валандово лани потрошила 35 милиони денари на јавни набавки

Изминатава 2018 година, општина Валандово склучила 35 договори за јавни набавки со 28 компании од земјата, чија вкупна вредност достигна над 35 милиони денари,...