6.8 C
Skopje
8.12.2021 - 14:25

Ознака: јавните

Тајните патишта на јавните финансии

Економистите сигурно подобро би ги објасниле сите досега користени механизми на узурпација на јавните финансии од што сигурно би можело да се заклучи оти...

Коњи ги запоседнуваат јавните површини

За случаите со коњи што слободно шетаат по паркови и јавни површини, јавното претпријатие „Комунална хигиена“ набави приколка за превоз на крупен добиток. Оваа...

Јавните инвестиции може да ја спасат економијата

Аналитичари на ММФ укажуваат дека периодот на пандемија и на намалени економски активности треба да се искористи за обнова и изградба на патишта, мостови,...

Во Чаир рачно се метат јавните површини

Во Општина Чаир повторно рачно се метат и се чистат улиците, паркиралиштата и другите јавни површини од насобраното ѓубре. Комуналните работници изминативе денови метеа...