-2 C
Skopje
23.2.2019 - 12:54

Ознака: јавна администрација

Заев: Реформите во администрацијата мора да се спроведуваат на храбар начин

Премиерот Зоран Заев на денешната четврта седница на Советот за реформа во јавната администрација ја потенцираше важноста на процесот за реформа на јавната администрација,...

Нов закон за избор на раководни лица во јавната администрација (видео)

Раководните лица во јавната администрација ќе се бираат преку транспарентна постапка и со јасни стандарди и критериуми кои ќе бидат прецизирани со нов Закон...

Вестминстер: Платите во јавна администрација од 18 до 90 илјади денари

Просечните бруто и нето-плати на сите 10 регулаторни тела се поголеми од просечната бруто и нето-плата во државата. Тие се движат од 58.291 денар месечна...