Ознака: јавната администрација

Без добро државно управување нема ни економски развој

Постојат повеќе студии кои покажуваат силна поврзаност помеѓу економскиот развој и доброто управување. Квалитетот на управувањето со државата влијае врз долгорочниот општествен и економски...

Советот за реформи во јавната администрација задоволен од динамиката на мерките...

Петтата седница на Советот за реформа во јавната администрација, се одржа денеска во Владата, а со неа претседаваше премиерот Зоран Заев. На седницата беше усвоен...