Ознака: јавен сектор

Влада: Почна социјалниот дијалог за нов Општ колективен договор со вклучено...

Прв состанок на работната група за креирање нов Општ колективен договор во јавниот сектор се одржа денеска во Владата, како резултат од заклучокот од...

Ковачевски: Низ разговор со синдикатите ќе дојдеме до решение во кое...

Најлесно е да се покачи платата во јавниот сектор – Синдикатот ќе побара, Владата ќе одобри, а ќе ја платат даночните обврзници, но тие...

Вкупно 132.088 вработени во јавниот сектор, 600 помалку во државната власт...

Во јавниот сектор во земјава заклучно со 31 декември лани биле вработени 132.088 лица во 1.346 институции. Повеќе од половината имаат најмалку високо образование....

Битиќи: Не може со една алатка да се решаваат проблемите во...

Само сакам да се држиме до тоа што сме го договориле, порача вечерва вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во ТВ дебатата со синдикалните...

Ковид-бонус од 1.300 евра за работниците во јавниот сектор во Германија

Работниците во германскиот јавен сектор следната година ќе добијат бонус од 1.300 евра поради пандемијата на коронавирус и 2,8 отсто повисока плата. Повеќе од милион...

Се забрануваат нови вработувања во јавниот сектор

Во јавниот сектор времено се забрануваат новите вработувања, нови ангажирања преку агенции за привремени вработување и нови договори на дело, освен за ангажирања на...

Хрватска и БиХ најавија намалување на платите во јавниот сектор

Владите во Хрватска и Босна и Херцеговина најавија дека ќе ги намалат платите во јавниот сектор за време на епидемијата на коронавирусот. Земјите од регионот...

Собранието го изгласа зголемувањето на платите во јавниот сектор

Собранието, со 82 гласа „за“, ги усвои измените на Законот за исплата на плати со кои септемвриската плата на вработените во јавниот сектор се...

Презентирани законските измени за вработените во јавен сектор и за административните...

Министерството за информатичко општество и администрација организираше втора јавна расправа за измени на Законот за вработени во јавен сектор и Законот за административни службеници....

Вработените во јавниот сектор се закануваат со генерален штрајк

Доколку надлежните не покажат слух за нивните синдикални барања, вработените во образованието, детската заштита, науката, културата, судството, јавните претпријатија... по изборите ќе штрајкуваат Ако Владата...