Ознака: јавен повик

Објавени јавните повици за финансиска поддршка за угостителскиот и финансискиот сектор

Министерот за економија Крешник Бектеши и генералниот секретар на Владата Мухамед Зеќири денеска информираа дека се објавени седум јавни повици за финансиска поддршка за...

Објавен јавниот повик за поддршка на угостителските објекти

Објавен е јавниот повик за поддршка на угостителската дејност. Според предвиденото, ќе се поддржат околу 6 илјади компани и 17.000 вработени, а вкупната поддршка...

Објавен предизвик за млади истражувачи во областа на животната средина и...

Министерката за образование и наука Мила Царовска и директорот на Фонд за иновации и технолошки развој Коста Петров, денес го објавија јавниот повик „Предизвик...

Промовиран јавниот повик за дигитализација во земјоделството

Заменик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, и директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Коста Петров денеска го објавија новиот јавен...

Објавен повик за хотелите кои доброволно ќе отстапат капацитети за државни...

Владата објави јавен повик за изразување интерес за сите хотели во државата кои имаат повеќе од 50 легла и кои се заинтересирани доброволно да ги отстапат...

Јавен повик за истражување нафта

Меѓународниот повик за доделување концесија за истражување и експлоатација на нафта и на гас во Федерацијата Босна и Херцеговина ќе биде објавен за две...

МЗ: Сите лекари до 15 јуни да се пријават за работа

Министерството за здравство ги повикува заинтересираните доктори на медицина со лиценца за работа во примарна здравствена заштита да се пријават на јавниот повик и...

Објавен јавниот повик за субвенции за купување печки на пелет

Град Скопје, денеска го објави јавниот повик за надоместување дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на град Скопје за набавка на печки на...

Голем интерес за јавниот повик за давање на земјоделско земјиште под...

Близу 300 понуди за учество на јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до три хектари пристигнаа во Министерството...

Јавен повик на Град Скопје за финансирање програми и проекти за...

Град Скопје распиша јавен повик за финансирање програми и проекти за младите од интерес за Град Скопје за 2018 година. Програмите и проектите, манифестациите и...