Ознака: Ѕвездени патеки

Варп-брзините во „Ѕвездени патеки“ се бавни

Во научнофантастичната серија „Ѕвездени патеки“, вселенските бродови брзо патуваат од еден дел на универзумот до друг со помош на варп-погони. Патувањата со вселенскиот број...

Патрик Стјуарт повторно капетан во „Ѕвездени патеки“

Патрик Стјуарт повторно ќе го игра легендарниот капетан на вселенски брод Жан-Лук Пикард во новата верзија на серијалот „Ѕвездени патеки“, која ќе биде емитувана...