2.8 C
Skopje
28.1.2022 - 13:47

Ознака: ѓуриште

Најмногу снег во Ѓуриште и во Крушево

Најмногу снег утрово има во Ѓуриште – 17 сантиметри и Крушево-15. Снежна покривка има и во Тополчани, Маврови Анови, Претор, Попова Шапка, Берово, Битола, Прилеп,...

Поправен и надграден радарскиот систем во Ѓуриште

Инсталирани се нови автоматски современи радарски контролни и мониторинг единици за управување на мерната станица во Ѓуриште. Системот е поправен и надграден, на што...