Ознака: Ѓузел

ИН МЕМОРИАМ: Богомил Ѓузел (1939-2021)

Замина поетот, прозаист, драмски автор, преведувач и академик Богомил Ѓузел. Друштвото на писателите на Македонија на својата фејсбук-страница по повод смртта ја помести и...