Ознака: ѓубре

На Клинички центар заигра метлата

Клинички поболен и од пациентите (2) По серијалот за чистењето со кој вчера започна нашиот весник за нехигиената во кругот на Клинички, сообраќајниот хаос, како...

Клинички поболен и од пациентите

Тргнувајќи од јавниот интерес и значењето што оваа здравствена установа го има за граѓаните, од повеќе агли ги истражуваме проблемите на Клиничкиот центар, поврзани...

Јапонска лекција за однесувањето со отпадот

Можеби Јапонците не продолжија понатаму во фудбалското натпреварување за светски прваци, но затоа сите можат да им симнат капа дека се покажаа како прваци...

Несовесни граѓани ги полнат фонтаните со ѓубре

На територијата на Скопје има околу 250 јавни чешми и фонтани, за чие нормално функционирање одговорни се вработените од jавното претпријатие „Водовод и канализација“....

Скопје се чистеше од ѓубре со уште една акција

Градот Скопје се вклучи во големата акција за чистење и разубавување на животната околина, која се реализира во саботата. Оваа голема еколошка акција беше...

Празниците поминаа, ѓубриштата останаа

Традиционално, за Први мај граѓаните практикуваат да излезат во природа, каде што фамилијарно приготвуваат скара и се дружат. Во тој поглед не беше исклучок...