Ознака: ѓубре

Кој ја сака природата да си го собира и ѓубрето што...

Сликите со ѓубре во градот и во околината може да се видат сѐ почесто. Несовесни посетители ги загадуваат излетничките места околу Скопје. Ниту Водно...

Нема кантар за македонското ѓубре

ИСТРАЖУВАЊЕ: КОЈА ЗЕМЈА КОЛКУ ОТПАД ГЕНЕРИРА Во истражувањето не е опфатена нашата држава, која, според екологистите, создава големи количества отпад по жител. Дополнителен проблем е...

Ѓубре, дупки и мрачни ходници меѓу продавниците

Неосветлените делови во некои од трговските центри во населбите се причина и за кршење излози и за кражби, па оттаму и стравот на купувачите...

Административците ќе чистат на 20 локации во Скопје

Со почеток во 12 часот, денеска ќе почне еколошката акција „Администрацијата чисти со ‘Не биди ѓубре’“, и на тој начин ќе се одработи неработниот ден...

Морето исфрли тони ѓубре кај Дубровник

Хрватското крајбрежје од вчера попладне е погодено од силно невреме, проследено со силен ветер, којшто предизвика проблеми во сообраќајот. Издаден е црвен аларм за...

Што сѐ ќе извади багерот од Вардар

Багерот во речното корито на Вардар сигурно не копа темели за изградба на некој нов изум што ќе се гради во реката. Многумина би...

Скопјани се жалат на комуналниот неред

Жителите на општината Гази Баба се жалат на расфрлано ѓубре, диви депонии, кучиња скитници, паркирање на јавни површини. Неодамна излегоа на протест за почист...

Скопскиот акведукт заборавен од луѓето, но не и од природата

Поминаа речиси две години откако се случи чистењето на ѓубрето околу скопскиот акведукт по повод доаѓањето на премиерот Зоран Заев и тогашниот министер за...

Паметни контејнери или паметно фрлање на ѓубрето

Некои скопјани прашуваат зошто би се потрошиле толку пари за програмата „Смарт сити“, за паметни контејнери, ако сѐ уште треба да се работи на...

Скопје се дави во ѓубре

Само пред три месеци градот блескаше со сета своја убавина и чистота, кога се исчисти по повод посетата на папата Франциск што се случи...