Ознака: ѓубре

Вечните почивалишта претворени во буништа

И ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА ЦЕЛ НА ЗАГАДУВАЧИТЕ Надлежните градски служби се запознаени со состојбата на терен кај гробиштата „Камник“ и станува збор за дива депонија до...

Едни чистат, други трупаат ѓубре

КИЧЕВО Плановите на членовите на риболовното друштво „Хантер Фиш“ од Кичево да имаат чисто езеро и убаво уреден крајезерски појас тешко се реализираат, бидејќи на...

Една петтина од храната произведена во светот завршува во ѓубре

Речиси една петтина од вкупното количество храна произведена во светот завршува во ѓубре, се вели во извештајот на Програмата за животна средина на Обединетите...

Налето ги затнуваме со отпад, во зима ги претвораме во канти...

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје повикува на одговорност од страна на граѓаните во однос на фрлањето на отпадот во фонтаните и на...

Тајландски национален парк по пошта им го враќа ѓубрето на туристите

Тајландскиот национален парк Као Јаи во близина на Бангкок по пошта ќе им го враќа ѓубрето на туристите што го оставиле зад себе, пренесува...

Охрид затрупан со ѓубре, граѓани излегоа да го собираат отпадот

Центарот на Охрид, но и други познати туристички локации деновиве се затрупани со ѓубре. Како што може да се види на фотографиите објавени на социјалните...

Нови контејнери или нови навики ќе нѐ спасат од ѓубре

Новите полуподземни контејнери што беа поставени во Карпош 3 се дел од пилот-проект, кој треба да покаже дали тие имаат предности во однос на...

Амстердам ќе прави мини-градини околу корпите за ѓубре

Автор: Даниел Бофи (Гардијан) По улиците во Амстердам ќе се постават мини-градини околу кантите за отпадоци како дел од експериментот за да се види дали луѓето...

Контејнерите останаа затрупани со ѓубре

Преполнети контејнери, затрупани со ѓубре има насекаде во населбите Ново Лисиче и Аеродром. Вакви слики се присутни и во другите скопски населби, Кисела Вода,...

Контејнерите преполни, „Комуналец“ требало да го најави движењето на 192

Министерството за информатичко општество и администрација не е надлежно да издава дозволи во услови на ограничено движење на вработените во ЈП „Комуналец“, соопштија од...