Ознака: Ѓорѓи Трендафилов

Трендафилов: Бугарите се стигматизирани и дискриминирани во Македонија

Барањето за промена на Уставот, со вклучување на македонските Бугари како дел од конститутивните народи во современа Македонија е најбрз пат да се покаже...

Совет на јавни обвинители – колку важно звучи тоа?!

Нивното внимание сега го задржува судбината на напуштената Кејти, или што со оној силен и добро платен правосудно-роднински персонал, кому бројот не му се...

Во името на правдата, мирот и благосостојбата!

Агитпропот во сиот раскош ќе ни сервира уште една серија сериозни дебати и анализи со однапред подготвен заклучок и утврден ценовник за хонорарни услуги....