17.6 C
Skopje
6.6.2020 - 22:19

Ознака: Шќипе Мехмети

Македонската уметница Шќипе Мехмети во „Риека – европска културна престолнина“

Изложба на графики на македонската уметница Шќипе Мехмети е отворена во Риека, Хрватска, во рамките на манифестацијата „Европска културна престолнина за 2020 година“. Изложбата...

Изложбата „Фрагменти“ на Шќипе Мехмети во Кичево

Во уметничкиот салон во Центарот за култура во Кичево, со своја самостојна изложба се претстави Шќипе Мехмети, ликовна уметница вработена во Националната галерија во...

Ликовна изложба „Фрагменти“ на Шќипе Мехмети вечерва во Кичево

Вечерва во уметничкиот салон од Центарот за култура во Кичево, со своја самостојна изложба се претстави М-р Шќипе Мехмети, ликовен уметник, вработена во Националната...

Во „Даутпашиниот амам“ летово деца учеа што е уметност

Cѐ повеќе родители покажуваат заинтересираност за ликовна едукација на своите деца, не чекаат само училиштата да го прават тоа, вели Шќипе Мехмети под чие...

Делата на македонските и на грчките уметници во „Чифте-амам“

Шест познати грчки уметници и петмина од Македонија, инспирирани од убавините на Струга и околината, неколку дена твореа на првата македонско-грчка ликовна колонија „Културен...

„Женска фрагилност и/или моќ“ на Шќипе Мехмети во Софија

Во КИЦ на Република Македонија во Софија е отворена изложбата „Женска фрагилност и/или моќ“ на уметницата Шќипе Мехмети. На изложбата се претставени дваесетина дела,...