17.2 C
Skopje
18.6.2019 - 1:28

Ознака: шума

Во Белград промовирана „Шума“ од Сашо Огненовски

Промоција на книгата поезија „Шума“ на македонскиот автор Сашо Огненовски, во издание на книгоиздателството „Силсонс“, се одржа во библиотеката „Милутин Боји“ во Белград, под...

Ќе остане ли само пуста и соголена земја по пожарите?

И додека едни не спијат од грижа да не им бидат зафатени и куќите од огнот, други не спијат од мисла каде утре да...

МЗШВ: Воведена забрана за движење во шума и шумско земјиште

Поради раширените шумски пожари, согласно со Законот за шумите од денеска се воведува забрана за движење во шума и шумско земјиште од 00 до...

Општина Кавадарци со пошумување на багрем во борба против поројниците

Општина Кавадарци и ЈП „Македонски шуми“ подружница „Бор“ ја започнаа првата пролетна акција за пошумување во 2019 година. Првото пошумување се реализира на локалитетот...

Шумата на помош нѐ викна!

Филип Димкоски Другарчиња драги, во новата рубрика „Екокатче со Вики и со Влатче“ ќе ги запознаете нашите херои што ја чуваат природата, тие се природољупци...

На Галичник му ја исекоа душата

Под изговор дека ја разретчуваат шумата, дрвјата ги сечат по ред, без разлика дали се маркирани или не и откога минатата година ја опустошија...