Ознака: Штрајкови

Бран штрајкови поради социјалните реформи

Новиот закон со реформи во социјалното осигурување, кој предвидува атрактивен реципрочен систем што обезбедува посебна грижа за семејствата со повеќе деца, за младите, за...

Атина блокирана од штрајкови

Поради 24-часовниот штрајк на работниците во Грција, вчера беа во прекин железничкиот и поморскиот сообраќај, како и јавниот градски превоз во Атина. Штрајкот е...

Штрајкови ја парализираа Франција

Вработените во француската железница вчера почнаа тримесечен штрајк, што ќе се одрази на 4,5 милиони граѓани што користат возови. Планирано е штрајкот да трае...