Ознака: штетни гасови

Ќе го намали ли новиот закон за возила загадувањето?

Главна цел на новиот закон за моторни возила е да се намали увозот на половни автомобили со висока емисија на штетни гасови и со...

Еколошки чисти градови – шанса што упорно ја пропуштаме

Повеќе од половина од светската популација живее во урбаните средини, кои, впрочем, се сметаат за виновни за производството на речиси 80 отсто од штетните...

ОН: Светот се повеќе се оддалечува од поставените цели за климата

Светот се повеќе се оддалечува од поставените цели за запирање на глобалното затоплување, а амбисот меѓу амбициите на Парискиот договор за климата и количеството...