27.8 C
Skopje
27.9.2021 - 19:10

Ознака: Шпаркасе Банка Македонија

51 милиони евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект...

Ерсте Групацијата и Шпаркасе Банка Македонија се меѓу институциите што го финансираат „Богословец“. Ветерниот парк е предвидено да биде завршен во 2023 година. Државата...

Шпаркасе Банка, Охридска Банка и Штаермеркише Шпаркасе со заедничка донација за...

Во знак на поддршка на напорите за надминување на последиците од коронавирусот, Шпаркасе Банка Македонија, Охридска Банка и матичната банка Штаермеркише Шпаркасе од Грац, Австрија,...

Шпаркасе Банка и ЕБОР ја продолжуваат успешната соработка за кредитите за...

Денес, во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во Лондон, Шпаркасе Банка Македонија и Европската банка за обнова и развој потпишаа два договора...

„Шпаркасе Банка“ втора година по ред финансира старт-ап бизниси во соработка...

„Шпаркасе Банка Македонија“ го започнува вториот циклус од програмата „Чекор по чекор“, наменета за поддршка и развивање старт-ап бизниси во Република Северна Македонија. Програмата...

Конкурс за доделување стипендии во Грац на Шпаркасе Банка

Шпаркасе Банка Македонија и годинава продолжува со проектот „Најдобрите од Југоистокот“, програма наменета за студентите од Македонија. Со програмата, Шпаркасе Банка им нуди можност...

ЕБОР и ЕУ ја продолжуваат поддршката за МСП во земјава

Малите бизниси во Република Северна Македонија ќе бидат во можност да ја подобрат нивната конкурентност благодарение на пласирање на наменската програма на ЕБОР-ЕУ во...

Отварање на Наградата за социјално претприемништво 2019 по петти пат

Во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој официјално по петти пат беше отворен натпреварот за избор на најдобро иновативно решение во сферата...

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните...

Шпаркасе Банка Македонија е втората македонска банка која ќе и се приклучи на иницијативата на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за поттикнување...

Едукативни трибини во организација на Ерсте Банка и Шпаркасе Банка Македонија

По повод одбележувањето на првата деценија од банкарското работење во Р. Македонија, Шпаркасе Банка одржа две едукативни трибини, во исто време, на две различни...

Шеста конференција во организација на Ерсте Банка и Шпаркасе Банка Македонија

Шеста година по ред, во организација на Ерсте Банка и Шпаркасе Банка Македонија, во хотелот „Александар палас“ се одржа конференцијата „Erste Investors' Breakfast“. Настанот...