Ознака: шпански јазик

Сликовницата „Џиновска продавница за фантазии“ на Бистра Георгиева е достапна на...

По изданието на македонската сликовница „Џиновска продавница за фантазии“ на Бистра Георгиева од една од најпознатите европски издавачки куќи „Трамунтана“, ова детско издание ќе...

Шпанскиот е втор најзборуван јазик во светот

Според базата на податоци на „Етнолог“ шпанскиот јазик се смета за втор најзборуван во светот. Него го зборуваат 427 милиони луѓе. Пред него е...

Повици за ограничување на шпанскиот јазик во САД

Околу 41 милион жители на САД зборуваат шпански јазик, а нивниот број постојано се зголемува. Сепак, во земјата има мало но гласно движење што постојано...