Ознака: шпански грип

Како од пандемијата што уби милиони се роди страст за спортот

Можеше да се гледа во море од човечки трупови низ прозорецот. Вака Педро Наве го опишал ужасот за време на пандемијата на шпанскиот грип...

Лекции од шпанскиот грип за епидемијата на коронавирус

По завршувањето на Првата светска војна, пандемија на грип го погоди светот, во која настрадаа најмалку 50 милиони луѓе. Какви лекции можеме да научиме...