Ознака: „Шок-доктрина“

Американските политичари заработуваат милијарди од војните што ги креираат низ светот!

Што открива истражувачката новинарка Наоми Клајн во својата книга „Шок-доктрина“ Пишува: Блаже Миневски „Воена акција е можна. Ако е така, САД ќе го сторат тоа“, изјави...