Ознака: шовинизам

Црви на раздорот од мрачните дамари на албанскиот шовинизам

А како поинаку да се доживеат изјавите на отворена сцена на одредени политичари од албанскиот блок во Владата, но и на историчари, со кои...

БНТ4 прозрачи со бугарски шовинизам и хегемонизам

Токму датумот кога почна емитувањето бугарска програма во Македонија, како и содржините што изобилуваа со историски емисии во кои се истакнува бугарскиот карактер на...

Шовинизам и нацистички поздрави од колепката на фудбалот

Англиската јавност е згрозена од однесувањето на нивните навивачи во Приштина, на мечот Косово - Англија (0-4), па сега на потег е Европската куќа...

Фашизмот и шовинизмот од нашето соседство

Она што е разочарувачки и поттикнува на размислување е сознанието што во 21 век во регионот практично се покажа дека држави како Бугарија, која,...