Ознака: Ширет Елези

Донесен ребалансот на буџетот – обезбедени средства за мерките за ревитализација...

Владата го донесе ребалансот на буџетот за 2020 година чија цел е да ги финансира мерките за надминување на последиците од ковид-19 кризата и...

Заев оствари средба со регионалната директорка на Светска банка

Претседателот на Владата, Зоран Заев, и заменик-министерката за финансии, Ширет Елези, се сретнаа со регионалната директорка на Светска банка за земјите од Западен Балкан,...

Со закон ќе се уредуваат договорите за јавни набавки во областа...

За првпат со закон ќе се уредуваат договорите за јавни набавки во областа на одбраната и безбедноста, кои се однесуваат на набавка на воена...

Ќе се тргува со нафтените резерви

Собраниската комисија за финансирање и буџет на вчерашната седница го разгледа предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за задолжителни резерви на нафта и...