Ознака: шилегов

Шилегов: Скопските средни училишта ќе добијат прочистувачи на воздух

Средните училишта во Скопје ќе добијат прочистувачи на воздух од Градот Скопје. Денеска почнаа да се поставуваат во СУГС „Орце Николов“. Градоначалникот на Град...

Шилегов: Со поскапувањето на паркингот на Клинички исправаме неправда

Градот Скопје се обиде да исправи неправда. Ја воедначи цената на паркингот на Клиничкиот центар со другите паркинг зони околу кои гравитираат други институции....

Шилегов: Проблемот со загадувањето може да се реши само системски

Проблемот со загадувањето е резултат на повеќедецениска негрижа и не може да се реши поинаку освен со систем кој ќе ги таргетира корените односно...

Шилегов: Скопје денес има свои нови битки и нови предизвици

Скопје денес има свои нови битки и нови предизвици. Исправени сме да се бориме заеднички. Секој од нас, како граѓанин, ние како институции за...

Шилегов: Нема инстант решение за загадувањето во Скопје

Не постои инстант решение, постојат интервентни мерки коишто може да го ублажат, меѓутоа не да го решат проблемот со загадувањето на воздухот, рече вечерва...

Шилегов: Децентрализацијата мора да продолжи и покрај проблемите

Она што ќе го видите во систематизираните ставови на ЗЕЛС, а што треба да ни биде главниот документ во преговорите со Владата, предвидува продолжување...

Шилегов: Повеќе нема да има проблеми со водоснабдувањето во високата зона...

Екипи на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“- Скопје ја почнаа реконструкцијата на дел од водоводната цевка со пречник од 400 милиметри, односно поставување нова...

Шилегов: Досега исчитени 220 депонии во Скопје

Во населбата Хиподром денеска почна акцијата за чистење на општина Гази Баба. Со чистење ќе се продолжи во Маџари, Триангла, Ќерамидница, Ченто, Железара и...

Јавна дебата за гасоводот на Водно

Јавна дебата за изградбата на гасоводот на Водно ќе се одржи денеска во Советот на Град Скопје, на која, како што најави скопскиот градоначалник...

Шилегов: Бесплатен превоз за сите средношколци

Гимназијата „Орце Николов“ е едно од средните училишта кое во новата учебна година ќе има енергетски ефикасна фасада во согласност со современите стандарди за...