Ознака: шаховска олимпијада за слепи и слабовидни

Минимален пораз од Германија на ШО за слепи и слабовидни играчи

Македонската шаховска репрезентација (1.871 рејтинг-поени, рангирана 12-та на турнирот), во 8-то, претпоследно коло на 16. Шаховска олимпијада (ШО) за слепи и слабовидни играчи во...

Македонија 15-та по пет кола на ШО за слепи и слабовидни

Македонската репрезентација (1.871 рејтинг-поени, рангирана 12-та пред турнирот), на 16. Шаховска олимпијада (ШО) за слепи и слабовидни играчи во Грција, во 5-то коло загуби...