Ознака: Шаховската олимпијада

И Шаховската олимпијада е одложена за 2021 година

Светската шаховска федерација (ФИДЕ) соопшти дека Шаховската олимпијада (ШО), закажана од 5 до 17 август годинава во Москва, како и Конгресот на ФИДЕ во...