Ознака: шарена револуција

Шарената револуција се врати дома

Случајно, во време кога вестите од САД личат на завршните сцени од „Џокер“, се навраќам на протестите и на Шарената револуција (2014/2016). Рецензентите на...

Живејте како сто години да ќе нема датум, ама бидете подготвени...

Шарената револуција се ребрендира. Стана Зелена револуција. Откако ни го забетонираа идентитет и нè внесоа во ЕУ, сега ќе ни донесат чист воздух. Со...

Опозицијата мора да падне

Еве ги Боки и Фрики на скалите од хотелот, пред да започне журката... На оваа фотографија се Боки и Фрики додека наздравуваат... Тука се...

Странските сили од сенка манипулираат со хаосот во Хонгконг?

Американска фондација поддржана од ЦИА е здружена со водачите на протестите во Хонгконг, пружајќи финансиска и стратешка помош, што според кинеските експерти претставува доказ...

Шарена револуција и во Хонгконг?

Големата криза и безредијата, кои веќе десет недели траат на улиците на Хонгконг, може да доведат до таква „експлозија“ чии последици може да ги...

Разединета шарена револуција во Србија

Партиите се борат за власта и за привилегиите што доаѓаат од неа, додека граѓанските иницијативи во Србија сакаат да го сменат системот на владеење...