Ознака: шампањот

Дали Нова година ќе ја зголеми продажбата на шампањот?

Пред почетокот на пандемијата, годишната продажба на шампањ на светско ниво падна за 16 отсто, од рекордни 5,0 милијарди евра во 2019 година на...

Продажбата на шампањот погодена од пандемијата

Според Организацијата на производители на шампањ, францускиот извоз на шампањ опаднал за 17,6 проценти во 2020 година, бидејќи пандемијата на ковид-19 принуди да се...