10 C
Skopje
24.10.2020 - 11:23

Ознака: чудо

Достоевски и Европа (1)

Или Европа како цивилизациско чудо и варварство Ќе речеш, знам, сега драг читателу, откај ја ископавме темата за колумнава „Достоевски и Европа“, покрај толку наши...

Сеќавајќи се на чудото од 1989 година

Карл Билт Месецов навршуваат 30 години откако Европа, и поопшто човечката цивилизација, ја почна чудесната трансформација, која сега е врежана во сеќавањето на светот. До...