24.8 C
Skopje
23.6.2021 - 23:15

Ознака: чува

Го чува Бигорски цел работен век

За Бигорскиот манастир ме врзуваат многу спомени. Тој е дел од мојот живот, вели Милан Јанкоски, кој целиот работен век го обезбедува Бигорскиот манастир,...

Селото на Дедо Мраз во Рованиеми ја чува новогодишната бајка

Држава: Финска Област: Лапонија Жители: 63.000 Рованиеми е главен град на областа Лапонија и се наоѓа во северниот дел на Финска. Локалните жители го нарекуваат врата на...