Ознака: чувари

Премиера на нова HBO серија „Чувари“

Новата HBO серија „Чувари“ (Watchmen), чие дејство се одвива во алтернативна, современа стварност во САД, ќе има премиера на 21 октомври на HBO GO....

Електромобили – чувари или загадувачи на природата?

Додека во Македонија се истакна само фактот дека електричните возила трошат електрична енергија добиена од електричната мрежа, без притоа да се прецизира дали струјата...

Пропусти направиле и чувари и раководители

Засега за единаесет лица од затворот во Шутка се утврдени пропусти во постапувањето и се поведени дисциплински постапки, за минатонеделните инциденти со притворените поранешни...