Ознака: човечки капитал

Филипче: Продолжуваме да инвестираме во човечкиот капитал

Министерот за здравство, Венко Филипче, и државниот секретар во ресорното министерство денеска беа во посета на Клиничката болница во Штип, каде одржаа работна средба...

Ангеловска: Преку национална стратегија ќе ги подобруваме условите за живот на...

Преку Национална стратегија за развој на човечки капитал и низа мерки, ќе се работи на долгорочно подобрување на искористувањето на човечкиот потенцијал, како и...

Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година се инвестициите во човечки...

Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка...