24.8 C
Skopje
31.7.2021 - 11:33

Ознака: Човекот

И тогаш кога е срушен, човекот може да биде најголем

Благородноста на семејството Белчовски ја разбуди свеста кај јавноста. Овој чин на неверојатна хуманост, како највисок степен на солидарност што во себе има неопислива...

Предoк на хаската и на маламутот пред 10.000 години му...

Заеднички предок на денешните раси на кучиња што се користат за влечење, како што се хаската и маламутот, е стариот сибирски пес што живеел...

„Човекот во жолтото одело“ е меѓу нас

За време на полицискиот час од 10 до 12 април, графичкиот дизајнер Небојша Гелевски-Бане создаде нов уметнички проект, кој го сочинуваат мали инсталации и...