9 C
Skopje
20.2.2019 - 13:06

Ознака: човекови права

Трибина во Кичево „Вовед во човекови права и правна заштита од...

Денес во Кичево се одржа трибина на тема „Вовед во човекови права и правна заштита од дискриминација“ спроведена од Сенада Сали, добитничка на наградата...

Демонстрации во Хелсинки за човекови права пред состанокот Трамп-Путин

Околу 1.500 луѓе се вклучија денеска во демонстрациите во Хелсинки за заштита на човековите права и правата на сексуалните малцинства, на демократијата и екологија...

Ерозија на меѓународното право и девалвација на ООН

Реформи на ОН се неопходни, бидејќи во момент кога се создава нова прераспределба и рамнотежа на силите во светот, отсуството на принципите на меѓународното...

САД се повлекоа од Советот за човекови права на ОН

Американците обвинија дека станува збор за лицемерна организација што не е вредна на своето име, како и дека е полна со предрасуди и дека...

Хелсиншкиот комитет апелира на воздржување од говор на омраза

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија во денешното соопштение до медиумите наведува дека недвосмислено ги поддржува граѓаните во практикување на нивното право на...

Сон и јаве за мегали-идејата

Во Егејска Македонија Македонците не се дојденци, туку се староседелци. И планините и камењата и полињата и морињата и градовите и селата се сведоци...