Ознака: членка

На летните горештини се пржи нов пржински

Македонија во наредните три месеци треба да стане полноправна членка на НАТО и да добие датум за почеток на преговорите за членство во ЕУ....

Агенцијата за филм стана членка на Европска асоцијација на филмски агенции

Агенцијата за филм на Република Македонија стана 34 членка на Европската асоцијација на филмски агенции (EFAD’s). Како што истакнуваат во соопштение од Агенцијата за филм,...

НАТО да не прима членки кои се безбедносна закана

Авторот ја посочува Украина како една од земјите кои претставуваат закана по безбедноста на целата Алијанса Даг Бандоу Нов ден и нова криза во односите меѓу...

НАТО очекува Македонија да биде полноправна членка во 2020 година

Министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО денеска од Брисел,  од нивниот состанок испратија силна поддршка за финализирање и примена на Договорот...

Заев: Одлучни сме во намерата да бидеме 30. членка на Алијансата

Местото на Република Македонија е во НАТО. Ние сме одлучни во намерата да бидеме следната 30. членка на Алијансата. Вреднувајте ги нашите напори и помогнете...