18.3 C
Skopje
26.2.2020 - 17:47

Ознака: „Чифте-амам“

Изложба „Јас и ти, едно сме“ во „Чифте-амам“

Изложбата насловена „Јас и ти, едно сме“, која е дел од познатиот ликовно- едукативен проект „Уметност за сите“ на Националната галерија на Македонија, ќе...

„Четири перформанси, една идеја“ изложба на Мифтар Мемети

Во галеријата „Чифте-амам“ на 26 август, во 20 часот, ќе биде отворена изложбата на уметникот Мифтар Мемети, под наслов „Четири перформанси, една идеја“. Овој...

И летово се санира „Чифте-амам“

Продолжува проектот за реставрација и санација на објектот започнат лани, во јуни, со средства од Амбасадорскиот фонд на Амбасадата на САД Со средства од Амбасадорскиот...

Најновиот проект на Искра Димитрова во „Чифте-амам“

Изложба на уметницата Искра Димитрова ќе биде отворена вечерва во 20.30 часот, во „Чифте-амам“. Изложбата со наслов „@Траги“ претставува портрет на нашата средина преку...

Изложба на Мемети во „Чифте-амам“

Во чест на 550 години од раѓањето на Скендер-бег, во националната галерија „Чифте-амам“ е отворена изложбата на Мифтар Мемети. Неговиот најнов проект опфаќа 4...

Фотографии на Африм Спахиу во „Чифте-амам“

Изложба на фотографии од Африм Спахиу ќе биде отворена вечерва, во 19.30 часот, во националната галерија „Чифте-амам“ во Стара чаршија. Спахиу е исклучително значаен...

Едукативен фотосамит во „Чифте-амам“

Третиот интернационален самит за фотографи и видеографи ќе се одржува од денеска до 11 април во „Чифте-амам“. Ова е единствениот регионален собир, чија цел...

Жената веќе не е само пред штафелајот

Во „Чифте-амам“, по повод 8 Март, утревечер ќе биде отворена изложба на дела создадени под инспирација од девојки, жени, мајки, љубовници, борци... „Рахела“ од Димче...

Обновена скулпторска поетика

Осврт кон изложбата „Бесконечност“ на Петре Николоски во „Чифте-амам“ Натали Рајчиновска Павлеска Уметноста во деведесеттите беше посветена на промени, прекин и расчистување со веќе истрошените револуционерни...

Инсталацијата „Бесконечност“ на Петре Николоски во „Чифте-амам“

Утревечер, со почеток во 19 часот, во објектот на Националната галерија на Македонија „Чифте-амам“ ќе се отвори изложбата насловена „Бесконечност“, на нашиот еминентен уметник...