-5.2 C
Skopje
24.1.2022 - 4:41

Ознака: читанки

Ресенчанецот Наум Туфекџиев најпознат атентатор во Бугарија

Туфекџиев бил еден од најбогатите луѓе во Софија. Тргувал со оружје, експлозиви и муниција. Зборувал неколку јазици.Тргувал со секого - со власт и со...