Ознака: чисти

Запишувањето ja чисти потсвеста

Како да се справиме со стресовите, обврските и предизвиците што ги носи модерното време во кое живееме? Овој одговор го бараме речиси секој ден....

До кога само ветрот ќе го чисти воздухот?

Скопје и во почетокот на 2020 година се најде на врвот на листата на најзагадени градови во светот. Додека сите се задушуваме со отровниот...

Се чисти коритото на градската река во Кичево

Механизација на ЈКП „Комуналец“ деновиве пристапи кон чистење на коритото на река Сушица, отстранување на високата трева која порасна во текот на летото и...

Кога се чисти ловџиското оружје

Ако ловџијата ја остави пушката нечиста на крајот на ловната сезона, а била користена, тогаш веќе следната година постојат реални можности кај неа да...

Во Аеродром се чисти кејот на Вардар

Комуналната служба на општината Аеродром, во соработка со екипи на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, започна со акција за расчистување на кејот на реката...

И администрацијата на „Комунална хигиена“ денеска ќе чисти ѓубре

И администрацијата на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ денеска ќе се вклучи во акција за чистење на централното градско подрачје, а по повод Глобалниот ден...