Ознака: чистење

Акција за чистење на Клиничкиот центар

Акција за чистење на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје денеска спроведе Градот Скопје во координација со јавните градски претпријатија. Во рамките на акцијата, како...

Гази Баба и студентите од Шумарски во акција за чистење

Со акција за чистење, општината Гази Баба во соработка со студентите од Шумарскиот факултет го одбележаа Светскиот ден за заштита на животната средина. Општинарите заедно...

Скопје се чистеше од ѓубре со уште една акција

Градот Скопје се вклучи во големата акција за чистење и разубавување на животната околина, која се реализира во саботата. Оваа голема еколошка акција беше...

Општина Прилеп спроведе обемна еколошка акција

Повеќе од 100 вработени во општина Прилеп, јавните комунални претпријатија и образовните институции, денеска чисета на неколку локации во околината на Прилеп. Во акцијата...

Прилепски Комуналец започна со пролетно чистење на дивите депонии

Прилепски Комуналец започна со чистење на дивите депонии. Акцијата за чистење која во континуитет ќе се одвива околу еден месец, ЈКП „Комуналец“ - Прилеп...

Заврши акцијата за чистење од пластика на езерото Козјак

Повеќе од 150 љубители на природата и совесни граѓани денеска учествуваа во акцијата за чистење на езерото Козјак од пластика, одржана во рамки на...

Ден на планетата Земја: Ќе се чисти отпадот на езерото Козјак

Акција за чистење на езерото Козјак се спроведува денеска по повод Денот на планетата Земја, во организација на Министерството за животна средина и просторно...