Ознака: чистење

Нов обид да се исчисти реката Драгор

Деновиве, во рамките на втората етапа од чистењето на реката Драгор, се работи на расчистување во делот од Железничкиот мост до Мојсов мост. Екипите на...

Продолжува акцијата за чистење на Скопје

Акцијата за чистење и уредување на јавните површини која ја реализираат Град Скопје, градските јавни претпријатија и десетте скопски општини денеска продолжи во Аеродром,...

Денеска општината Аеродром спроведува голема акција за чистење

Општината Аеродром во соработка со градот Скопје и јавните претпријатија, денеска организираа голема акција за чистење на целата територија на Аеродром. Акцијата опфаќаше метење...

Екологисти ја изведоа најголемата акција досега за чистење ѓубре од Тихиот...

Групата од институтот „Ocean Voyages“, која го чистеше Тихиот Океан, вели дека ова досега е „најголема и најуспешна акција на чистење океан”, пишува Си-ен-ен. Областа...

Масовна акција за чистење на дивите депонии во Скопје

Во Скопје наскоро ќе започне масовна акција за чистење на дивите депонии. Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ во соработка со градот Скопје на 24.4.2019, со...

Исчистете го фрижидерот како професионалец

Фрижидерот е нашиот најдобар пријател меѓу апаратите за домаќинство. Без него е тешко да се замисли функционирањето на едно модерно семејство. Страшна е самата...

Се чисти нафтена дамка која плута во Северното море

Холандската крајбрежна стража и Управата за вода денеска продолжија со чистење на нафтената дамка кај брегот на островот Тексел во Северното Море. Нафтената дамка вчера...

За почисто Скопје треба да се грижат сите

Надлежните, но и граѓаните треба да работат за да се зголеми хигиената во градот Во Македонија скоро и да стана практика некој од страна да...

Се чистат големите диви депонии во Струмица

Општина Струмица и ЈПКД „Комуналец“ денеска почнаа заедничка акција за чистење на големи диви депонии. Според информации од комуналното претпријатие се очекува да се соберат...

Акција за чистење на дивата депонија во кумановско Проевце

Екипите на Jавното претпријатие „Чистота и Зеленило“ денеска заедно со приватни компании од Куманово реализираа акција за расчистување на дивата депонија во кумановското село...