8 C
Skopje
20.1.2019 - 16:47

Ознака: чистење

Како да исчистите мувла, дамки од масло, ’рѓа…

Не мора секогаш да трошите пари на скапи хемиски производи за чистење во домот, проблемот со нечистотијата, дамките, мувлата или, пак, ’рѓата можете да...

Градот Скопје ќе го субвенционира чистењето оџаци и во 2019 година

Градот Скопје повторно објави јавен повик за субвенционирање домаќинства и други субјекти на подрачјето на градот Скопје за чистење оџаци за 2019 година. Градот...

Интензивирано расчистувањето на сообраќајниците низ Скопје

Со 60 работници и механизација на терен ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје продолжува со активностите за чистење на снегот и мразот на булеварите и...

Се распадна системот за чистење на Тихи Океан

Системот што требаше да го исчисти Тихи Океан од пластичен отпад, се распадна помеѓу Калифорнија и Хаваите и ќе биде одвлечен на копно за...

Акција за чистење флуоресцентни столбови во Чаир

Работници на општината Чаир започнаа со чистење на заштитните флуоресцентни столбови по должината на главната сообраќајница Втора македонска бригада. Столпчињата се дел од новоизградената велосипедска...

Корисни трикови за полесно чистење на облеката и на домот

Многу често нѐ мачи прашањето како да си го олесниме процесот на чистење, а уште поважно е тој да биде доволно ефикасен. За среќа,...

Вкупно 342 оџаци ширум Скопје исчистени со субвенционирање

Вкупно 342 оџаци се исчистени од 24 септември до денес низ Скопје, по воведувањето субвенции од Град Скопје за чистење оџаци. Споредено со истиот период...

Извидниците го чистеа Скопје

Под мотото „Се грижам за Скопје“ Извидничко-поречанскиот одред „Галеб“ (ИПО Галеб) денеска во Скопје спроведе акција за чистење во соработка со ЈП „Паркови и...

Акција за чистење на дивите депонии на Калин Камен

Извидничкиот одред „Наум Наумовски-Борче“ од Крива Паланка, на 12, 13 и 14 октомври 2018 г., на локалитетот Калин Камен, ја спроведе четвртата активност од...

Во Припор и во Усје се спроведе есенска акција за чистење

Општината Кисела Вода периодов реализира акција за чистење на својата територија за комплетно да го отстрани сметот. Во рамките на есенската акција, која ја...