Ознака: Чиста

Скопјани пијат чиста вода

За подобра информираност на граѓаните на градот Скопје, јавното претпријатие „Водовод и канализација“-Скопје го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за...

Чиста Дана

Во „Колибри“ објавуваме делови од книгата „Од дневникот на Васко Пикаско и Зорка Сештозборка“ на познатиот македонски писател за деца Киро Донев. И ова...

Се сведе ли ООН на чиста карикатура?

Изминатата деценија на дело се покажа дека САД и Европа имаат различни интереси и дека нема гарантирано единство на трансатлантската интеграција како што постоеше...

Чиста животна околина, здрава вода за пиење во селата

Неодамнешната вест дека се најдени ешерихија коли и зголемен број колиформни бактерии во повеќе бунари, извори и чешми во десетина села во општината Чучер...