Ознака: чистат

Оние што шетаат кучиња треба да го чистат и нивниот измет

Законот за јавна чистота предвидува 50 евра казна за сите што ќе остават измет од кучиња на јавна површина. Од градот Скопје велат дека...

Се чистат диви депонии и училишни дворови во Ѓорче Петров

Екипи на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ започнаа акција за генерално чистење на општината Ѓорче Петров. Комуналните екипи вчера расчистуваа неколку големи диви депонии лоцирани...

Во Аеродром се чистат диви депонии

Општина Аеродром, во соработка со ЈП „Комунална хигиена“, реализира голема акција за чистење на дивите депонии на повеќе локации низ општината. Исчистени се депониите...

Машински се чистат јавните површини во Карпош

Општината Карпош започна со машинско темелно чистење на јавните површини, а целта е заштита на животната средина. Чистењето со новите машини започна од трговскиот...

По десет години, се чистат каналите и езерцата во Градски парк

Езерцата и каналите во Градски парк не биле исчистени десет години, велат од градот Скопје. Со таа цел екипите на градот Скопје и на...

Граѓаните сакаат да ги шетаат своите миленици, но не и да...

Сопствениците на кучиња навистина се однесуваат одговорно кога станува збор за тоа колку пати во текот на денот треба да ги прошетаат своите миленици....