1.8 C
Skopje
23.1.2022 - 14:01

Ознака: чешма

Со донација на Ротари клубот реставрирана чешмата кај Офицерскиот дом

Едно од култните места за битолчанни, чешмата кај Офицерскиот дом, повторно е достапна за жителите на Битола и случајните минувачи. Претставници од Ротари клубот од...

Откриен репрезентативен објект со мозаици на Стакина Чешма

Со археолошки истражувања е утврдено дека архитектонските остатоци од двете страни на колскиот пат на античкиот локалитет во Валандово претставуваат една просторија со мозаични...

Ќе се санира чешмата кај Офицерскиот дом

Наскоро целосно ќе се санира и реновира чешмата кај Офицерскиот дом во Битола. Реновирањето ќе се изврши со средства на „Ротари клуб“ Битола. Денеска...

Неисправна вода за пиење во прилепската Ѓумушица

Водата за пиење од крајпатната чешма во населеното место Ѓумушица, кај Прилеп, не е исправна и не смее да се користи за пиење, без...