Ознака: „Чернодрински“

Емил Рубен, Борис Чоревски и Крсте С. Џидров лауреати на...

Јубилејното 55-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ ќе се одржи од први до осми октомври. Веќе се познати и добитниците на наградата за животно...

Осум претстави во трка за наградите на „Чернодрински“

МТФ „Војдан Чернодрински“ по 54-ти пат ќе се одржи од 7 до 15 јуни. Во официјална конкуренција ќе бидат осум претстави, а наградите за...

Бугарска хистерија против македонизмот

Преродбенските пројави на македонството (7) Стојан Шангов во опширната статија „Македонска народност, македонска граматика, руски пронајдок“ се обиде „да го оцрни“ Мисиркова - „новиот апостол“,...

Дванаесет претстави во трка за наградите на „Чернодрински“

Дванаесет претстави во официјална конкуренција ќе бидат изведени на 53-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“, кое ќе се одржи од 8 до 15 јуни...