5.1 C
Skopje
11.12.2019 - 13:23

Ознака: чернобил

Серијата „Чернобил“ драстично го зголеми бројот на туристи кои сакаат да...

Успехот на американската телевизиска минисерија во која се зборува за најголемата светска нуклеарна катастрофа во Чернобил, го зголеми бројот на туристи кои сакаат да...

Чернобил повторно произведува струја

Украинските власти одлучија на најдобар можен начин да ја искористат загадената зона околку Чернобил и на местото каде што се случи најголемата нуклеарна катастрофа...

Седум најрадиоактивни локации на планетата

Радијацијата може да биде многу опасна. Таа може да предизвика голем број на здравствени проблеми, а во доволно големи дози може да биде смртоносна. Постојат...