15.4 C
Skopje
20.3.2019 - 17:15

Ознака: черги

Чергите не се само мртов музејски експонат

Денес кај нас овој занает е во изумирање, а подразбира изработка на черги, патеки, дисаѓи, вреќи, торби, но и делови од облека и постелнинa,...